Baracuta

Baracuta is van origine een Britse producent van regenkleding. Het merk heeft zich ontpopt als een serieuze speler op het wereldterrein van de mode. In 1937 ontwierpen en produceerden de broers Miller een jas die het merk op de kaart zou zetten: de Baracuta G9 Harrington jas.

In de jaren ’50 waren er verschillende wereldsterren die het merk ontdekten en gingen dragen. Dit was natuurlijk geweldig voor Baracuta. De kleding werd gekenmerkt door eenvoud en elegantie. Dit maakte het veelzijdig in gebruik. De Baracuta G9 Harrington jas bleek de jaren, verschillende stijlen en de enorme diversiteit in smaak te overleven. Het bleef een veel gezien item in het modebeeld. Als klap op de vuurpijl bleek het zelfs een representatie van een geheel eigen levenswijze.

Oger biedt dit merk met veel trots aan. Het model is onveranderd gebleven, want ‘why change a winning team?’ Zo authentiek als dit typerende kledingstuk, zo gewild is de rest van de herencollectie. Voor elke hedendaagse, trendy man is Oger.nl een aanrader om rond te kijken. Als er een kledingstuk van het merk Baracuta gekozen wordt, weet je zeker dat je de plank niet misslaat en je hebt aangesloten bij een bijzondere en zeer uiteenlopende club van liefhebbers.