De boog in boogschieten met de recurve boog

Bent u op zoek naar de perfecte boog, voor de gevorderde of beginnende boogschutter? Neem dan vooral een kijkje bij dumpstorehengelo.nl, ze hebben daar een divers en betaalbaar aanbod van recurve bogen te koop. Deze historische en karakteristieke boog is een fantastische aanwinst voor iedere schutter. De boog dankt zijn naam aan de kenmerkende en geboogde werparm uiteinden, die van de schutter zelf af buigen. Hierdoor levert de boog efficiƫnter energie en krijgt de pijl meer snelheid en kracht. Dit is geheel anders dan de traditionele longbow, die vooral populair was in noord Europa.

De recurve boog heeft een interessante en lange historie. De boog werd onder andere gebruikt door de Mongolen, Scythen en Turken. Het is echter vooral bekend als de boog, die werd gebruikt door rijders ter paard. Hedendaags is het echt de perfecte boog om mee te leren schieten of competitief bezig mee te zijn. In het assortiment van dumpstore heb je bijvoorbeeld de altijd goede Ragim Wildcat Recurve boog, de Barnett Recurve of de Man Kung jeugd boog. Want ook voor de jongere beginnende shutter zijn goede bogen te vinden. De Ragim Wildcat heeft een wijdte van 68 inch en een trekkracht van tussen de 14 tot 40 pond in stappen van 2 pond. Deze mooie laminaat met glas vezel versterkte latten zijn verkrijgbaar in de lengtes van 62, 64, 66 en 70 trekgewicht.

Let natuurlijk wel op dat het geen speelgoed is. Je hoeft daarnaast ook geen vergunning of specifieke toestemming nodig om een boog te bezitten. Het is natuurlijk wel verboden om er mee te gaan jagen. Als je net begint wees dan goed voorbereid en vraag indien mogelijk om assistentie van een meer ervaren schutter. Je wilt jezelf natuurlijk niet bezeren tijdens het schieten en onnodig leed voorkomen. Neem een kijkje op dumpstorehengelo.nl en verdiep je in een sport die altijd spannend blijft.