Laminaat aanbieding gezocht? Bekijk het online!

laminaat vloer

Een vloer is een belangrijke factor voor het bepalen van de sfeer in huis. Er zijn de laatste jaren veel veranderingen in huis doorgevoerd voor een vloer. In de beginjaren werd vaak zeil gebruikt. Dat is goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Ook wordt het tegenwoordig weer toegepast, maar daarbij is de kwaliteit een stuk beter dan vroeger. Omdat zeil niet zo warm aandeed, kwam er vloerbedekking voor in de plaats. Vloerbedekking doet wel warm aan, maar heeft het nadeel dat het gemakkelijk vuil wordt. Ondanks dat er nu middelen zijn om de vloerbedekking schoon te maken, werd er gezocht naar een vloerbedekking die warm aandeed en toch gemakkelijk te onderhouden is. Na de tegels in huis, waarop vaak een vloerkleed wordt gelegd, gaat men nu vaak over op een houtsoort. In eerste instantie werden er massieve planken gebruikt, maar dat is kostbaar. Een vervanger voor de massieve planken is het laminaat. Hij komt dicht in de buurt van massieve planken wanneer we naar de uitstraling kijken. Laminaat is veel goedkoper dan massieve planken en ook gemakkelijk te leggen.

Laminaat
Het laminaat is een samenstelling van meerdere materialen. Daarom wordt het een composietmateriaal genoemd. De eigenschappen die je door het samenstellen krijgt van meerdere materialen zijn niet vergelijkbaar met die van enkele materialen. Het laminaat isoleert de vloer en zorgt ervoor dat de kou vanuit het beton niet in de kamer kan trekken.

Ondervloer
Je moet bij het gebruik van laminaat een goede ondervloer gebruiken. Afhankelijk van je wensen kun je verschillende ondervloeren leggen. Is de prijs bepalend en je wilt een zo’n goedkoop mogelijke ondervloer gebruiken, kun je Alupete gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een geluidsabsorberende laag,zoals Redupax. Wanneer je een warmte en geluidwerende vloer wilt hebben, kun je als ondervloer Thermofelt toepassen.

Goedkope vloer
Het laminaat dat we tegenwoordig gebruiken is een goede en goedkope, maar vooral ook chique vloerbedekking. Het wordt geleverd in veel verschillende kleuren en designs. Momenteel wordt een antraciet gekleurd laminaat veel toegepast. Een belangrijk voordeel van laminaat is dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen. Je kunt het laminaat in elkaar klikken. Je moet wel rekening houden met een ruimte aan de zijkanten. Het laminaat zal bij warmte uitzetten dus daar moet ruimte voor zijn. Het laminaat hoeft niet duur te zijn. Wanneer je het via internet besteld zal het snel worden afgeleverd en dat tegen een goede prijs. Kijk daarvoor op de site van laminaataanbiedingonline.nl en er zal zeker een soort bij zijn die je graag wilt hebben. Er staan ook regelmatig aanbiedingen bij waarvan je gebruik kunt maken.

Opbouw van laminaat
Laminaat bestaat uit een kunststof onderlaag die hard is en het zijn stevigheid geeft. Vaak is de onderlaag van melanine gemaakt.

Daarop komt de dragende laag. Deze laag is bijna altijd vervaardigd van HDF, High-Density-Fibreboard. Het is nog harder dan het MDF wat ook vaak wordt gebruikt. Het HDF kan veel druk aan.

Als derde laag komt er op het HDF een papierlaag die voor de houtstructuur zorgt. De uitstraling wordt bepaald door de structuur van het papier.

Als vierde laag komt er een kunststof laag over die geheel doorzichtig is. Deze laag bepaalt of het laminaat krasbestendig is. Door het aanbrengen van meerdere lagen kunststof wordt het laminaat steeds beter van kwaliteit.

Typen
Je hebt verschillende typen laminaat. Je kunt HPL, DPL en CPL gebruiken. Elke soort heeft zijn eigen eigenschappen. Laat je bij het aanschaffen van laminaat altijd goed voorlichten.