Wonen in Duitsland is voordelig en comfortabel

wonen in duitsland

Wat Duitsland zo’n mooi woonland maakt
Het is eigenlijk niet zo vreemd dat steeds meer Nederlanders de grens overtrekken en in Duitsland hun geluk beproeven. Niet alleen is Duitsland een prachtig land dat in cultureel opzicht veel op Nederland lijkt, ook zijn de huizen in Duitsland kwalitatief in orde, voordelig en groter dan in ons land. Daarnaast biedt Duitsland als woonland nog tal van voordelen. Zo kunt u denken aan het volgende:

  • Heet dagelijkse leven in Duitsland is goed betaalbaar en over het geheel genomen voordeliger dan hier in Nederland. Zo zijn boodschappen, online vakanties boeken en brandstofkosten aanzienlijk lager.
  • Het sociale vangnet is in Duitsland prima geregeld. De toeslagen en uitkeringen liggen een stuk hoger dan in Nederland. Verder geven werknemers hun personeel vaak ook meer verlof en vakantiedagen.
  • De natuur in Duitsland is indrukwekkend mooi en rijk gevarieerd. Of u nu van bergen, uitgestrekte bossen of cultuurrijke landschappen houdt: in Duitsland komt u het allemaal gewoon tegen.
  • Ten slotte is de Duitse cultuur behoorlijk identiek aan de Nederlandse cultuur. Nederlanders voelen zich al snel thuis onder de vriendelijke en punctuele Duitsers.

Huizen in overvloed
Als u emigratieplannen hebt of een buitenlands tweede huis of vakantiehuis wilt kopen, is Duitsland een ideale bestemming. Zorg er wel voor dat u een ervaren bemiddelaar inschakelt, zoals Holland Immocenter. De Duitse huizenmarkt zit namelijk anders in elkaar dan de Nederlandse en de regelgeving is vrij ingewikkeld. Een makelaar helpt u hierbij en zorgt dat het aankoopproces vlekkeloos verloopt van A tot Z.

Ga ook voor de bemiddeling van Holland Immocenter
Neem nu contact op met Holland Immocenter, een ervaren en professionele makelaar die al jarenlang actief is op de Duitse huizenmarkt. Bekijk het huizenaanbod online op hollandimmocenter.com/nl en neem gerust contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie!